Wat is vitaliteit

Dit is vitaliteit

Vitaliteit is een begrip dat iedereen kent, maar weinig mensen weten het begrip goed te omschrijven. Vitaliteit is veel meer dan actief bezig zijn. Het betekent namelijk levenskracht en levensenergie. Het begrip vitaliteit is afgeleid van het Latijnse ‘vita’ wat leven betekent. Daarnaast duidt het op bruisen van energie, je sterk en fit voelen, lang en onvermoeibaar door kunnen gaan en beschikken over grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen.  Bovendien is vitaliteit één van onze basisbehoeften. Ten slotte wilt iedereen zich graag prettig en energiek voelen. Waarom besteden organisaties er dan vaak zo weinig aandacht aan?

De positieve effecten van vitaliteit

In het bedrijfsleven zijn het de medewerkers die veelal het verschil maken. Vitale medewerkers zijn dan ook noodzakelijk in een bedrijf. Je krijgt meer energie en plezier in je werk door vitaliteit. Onderzoek wijst uit dat een vitale medewerker een positief effect heeft op zijn klanten en collega’s, dat de kwaliteit van zijn werk toeneemt en dat het de binding met de organisatie versterkt.  Ook voor de organisatie zijn de effecten goed zichtbaar. Ten eerste is vitaliteit kostenbesparend. En ten tweede presteren vitale medewerkers beter, ze zijn fitter (minder ziekteverzuim) en zorgen voor betere organisatieresultaten.

Vitaliteit en Fitlabel

Met de geschenken van Fitlabel kunt u op een leuke manier de vitaliteit binnen uw organisatie te stimuleren. Met deze trendy en originele geschenken geeft u die gewenste positieve boodschap!
Naast onze diverse losse gadgets hebben wij ook nog geschenkpakketten en allerlei andere maatwerkmogelijkheden.

Bent u inmiddels nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Fitlabel? Neem dan even contact met ons op. Wij denken graag met u mee, zodat u zeker weet dat de juiste aanpak gekozen wordt!